Za vas smo pripravili opis najpogosteje uporabljenih funkcij na kolesih S-BIKES in odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Asistenca za speljevanje v klanec

Asistenco za speljevanje v klanec aktiviramo z daljšim pritiskom na stikalo (-). Kolo samodejno spelje s pomočjo elektro motorja in pospešuje do hitrosti 5 km/h. Asistenca se lahko uporablja tako pri speljevanju v klanec, kot tudi pri speljevanju na ravnini. Asistenca ni odvisna od izbrane prestave na menjalniku.

Sprednja in zadnja LED luč

Kolesa S-BIKES so opremljena z lučmi, ki svetijo v LED tehniki. Prižgemo jih z daljšim pritiskom na stikalo (+). Hkrati se vključi tudi osvetlitev potovalnega računalnika.

Vklop in izklop kolesa

Vklop in izklop kolesa se izvede preko stikala (M). Z daljšim pritiskom kolo vključimo in po enakem postopku tudi izključimo. Krajši pritisk stikala (M) omogoča pomikanje po meniju potovalnega računalnika S-BIKES iQ.

Kako povečati doseg kolesa S-BIKES?

Kolesa S-BIKES so opremljena s sodobno elektroniko S-BIKES iQ, ki nadzira delovanje kolesa in elektro motorja, ki pomaga uporabniku pri vožnji. Različni programi vožnje omogočajo tudi različen doseg in maksimalno potovalno hitrost. Če želite povečati maksimalno hitrost uporabljajte programe z več pomoči motorja. Za daljši doseg uporabljajte programe z manj pomoči motorja. Ti programi elektro motor obremenjujejo manj ali le po potrebi, hkrati pa se prilagaja tudi najvišja dosežena hitrost.

Kako pravilno vzdrževati kolo S-BIKES

Električno kolo S-BIKES morate po nakupu in opravljenih prvih 200 km pripeljati na pooblaščeni servis, kjer bodo ponovno nastavili glavne komponente električnega kolesa. Kadar se s kolesom dlje časa ne vozite, odstranite baterijo ali jo skupaj s kolesom shranite v suhem prostoru, na sobni temperaturi. Ob neuporabi baterijo na 2-3 mesece popolnoma napolnite in poskrbite, da kapaciteta ne pade pod 60% – s tem boste podaljšali njeno življenjsko dobo.

Kako se polni kolo S-BIKES

Samo polnjenje je hitro in enostavno, preko običajne hišne električne vtičnice z 220 V. Polnjenje traja do 5h, odvisno od izpraznjenosti baterije. Pri modelih F50e in C70e baterijo s ključem odklenete in jo lahko tako ločite od kolesa. Polnite jo lahko kjer koli želite. Kolo ostane parkirano v garaži, baterijo pa medtem polnite v vaši dnevni sobi.

Glavne funkcije kolesa lahko upravljate preko potovalnega računalnika s sistemom S-BIKES iQ.
Nastavljanje višine krmila pri kolesu F50e je dodatno opremljeno tudi z merilno skalo. Na ta način točno veste, na kateri višini je za vas najprimernejša nastavitev.
Upravljanje potovalnega računalnika pri modelih M50e in C60e poteka zelo podobno, kot pri manjšemu modelu F50e. Le zaslon je večji in preglednejši.